WordPressWordPress Eklentileri

WordPress yazı içinde kod göstermek: Crayon Syntax Highlighter Eklentisi

Eklentimizin adı: Crayon Syntax Highlighter Eklentiler sayfasından Yeni ekle butonuna basıp ismini Crayon Syntax Highlighter diye arayıp etkinleştirmeniz gerekir. Yada aşağıdaki eklentiyi manuel olarak indirip public_html/wp-content/plugins klasörüne zipten çıkardıktan sonra bu klasöre atabilirsiniz.

 Etkinleştirme sonrasında, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »Crayon sayfasından istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

https://tr.wordpress.org/plugins/crayon-syntax-highlighter/

Varsayılan eklenti ayarları çoğu Web sitesi için stabil çalışmaktadır. Bununla birlikte, tüm ayarları gözden geçirmeli ve gerekirse kendinize göre değişiklik yapmalısınız.

Her seçeneğin ayrıntılı açıklaması eklenti ayarları sayfasında açıklanmıştır. İşiniz bittiğinde, ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Crayon Syntax Highlighter kodu görüntülemek için basit kısa kodları kullanır. Her programlama dili için, kodunuzu o dil için uygun kısaltma ile kullanmanız gerekir.

Hatırlatma: Crayon Syntax Highlighter Eklentisi WordPress 5.0 yeni editörde çalışmamaktadır. Bu eklentiyi kullanacaksanız Guttenberg’i disable yapmanız gerekiyor.

Örnek olarak PHP dilinde bir kodu göstermek için:

Öncelikle metin çubuğunuza yeni gelen Crayon kod ekleme butonuna basıyoruz.

Açılan pencereden Başlık, Dil, Kod kısımlarını girerek ekle diyoruz.

Kodunuz şu şekilde görünecek:

<?php echo “Merhaba Buğra Yazar Takipçileri ”;?>

Crayon Syntax Highlighter  dilin kodunu otomatik olarak vurgulayacaktır. Ayrıca satır numaraları ekleyecek ve sekmeyi düzgün şekilde index edecektir. Kullanıcılarınız, WordPress sitenizdeki kod parçalarını kolayca kopyalayıp yapıştırabilecek böylelikle kodlar amacına hizmet edecektir.

Örnek;

WordPress’te Plugin Kullanmadan Kod Nasıl Gösterilir

Birçok blog yazarı, yazılım geliştirme yazıları yazmaz, bu nedenle yazılarına sıkça örnek kod parçacıkları eklemesine gerek yoktur. Nadir durumlarda kodun HTML kodu kullanarak ekleyebilirler. Bunun gibi:

<?php echo “Merhaba Buğra Yazar Takipçileri ”;?>

HTML kodu olarak yazılarınıza yazılım kodları eklemeniz gerekiyorsa buraya tıklayarak sayfa üzerinden çevrimiçi olarak yardım alabilirsiniz.

PHP, HTML, JavaScript kodunu HTML varlıklarına dönüştürerek, onları WordPress yayınlarınıza yapıştırabilirsiniz. Ek stil oluşturmak için, kodu <code> ve </ code> etiketleri arasına eklemelisiniz.

Bu yazımızda WordPress siteniz üzerinde nasıl yazılım dili kodlarını ziyaretçilerinize gösterebileceğimizi anlattım. Crayon Syntax Highlighter ile ilgili tüm görüş, öneri ve karşılaştığınız hataları yorum olarak bize göndermekten çekinmeyin.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu