WordPress

Wordpress’te Yazı Nasıl Eklenir?

Wordpress Yönetim Paneli > Yazılar > Yeni Yazı Ekleme

WordPress’de yeni yazı eklemenin bir çok alternatifi vardır. Bunlar;

  1. Yazılar’ın içinden Yazı Ekleme.
  2. Yazılar menüsünden Yazı Ekleme.
  3. Araç çubuğundan Yazı Ekleme.

Nereden eklerseniz ekleyin hepsi aynı kapıya çıkacaktır.  WordPress kullanıcı odaklı bir İçerik Yönetim Sistemi olduğu için, kullanıcıların yeni yazı eklemesi için 3 alternatif menü üzerinden sunuyor. Böylelikle bulunduğunuz duruma göre kolaylıkla yeni bir yazıyı ilgili menüden ekleyebilirsiniz.

Yeni yazı ekle dediğimiz zaman aşağıdaki gibi bir ekran bizleri karşılayacaktır.

Kırmızı ile işaretlediğim Yeni yazı ekle sekmesine tıkladığınızda aşağıdaki yazı ekleme sayfası açılacaktır.

Başlık

Yazıya eklenecek başlık bölümüdür. Yazıya başlığı buradan ekliyoruz.

Ortam Ekle

Yazımıza görsel, ses veya video içeriklerini ekleyebileceğimiz bölümdür. Ayrıca sürükle-bırak yaparak ortam dosyalarımızı da yükleyebiliriz.

Editör

Yazının içeriklerini ekleyeceğimiz bölümdür. Yazının içeriklerini buradan aynı bir Word kullanır gibii ekleyip düzenleyebiliriz.

E-posta ve Word kullanabiliyorsanız, WordPress’i de kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Yayımla

Taslak Olarak Kaydet

Yazıyı taslak olarak kaydeder. Kaydedilen yazı taslak niteliğini taşıdığı için panel hariç bir yerden yazıya erişilmez.

Önizleme

Kaydedilen yazının sitede görüntülenmesini sağlayan butondur. Tıklanıldığında site tarafında açılır ve yazı görünür. İlgili yazıyı, butona tıklayanlar haricinde kimse göremez.

Durum

Taslak

Yıkarıdaki taslak butonuyla aynı işi yapar.

İnceleme Bekliyor

İnceleme bekleyen yazıları temsil eden durumdur. Çok yazarlı bir WordPress sitenizde ilgili içeriğe ulaşmak için birebirdir. Böylelikle inceleme bekleyen yazıları Yazılar bölümünden görebilir, kolaylıkla seçebilir ve inceleyebilirsiniz.

Görünürlük

Herkese Açık

Siteye gelen herkes bu içeriği sitede görüntüleyebilir.

Parola Korumalı

Yazıya parola eklenen bölümdür. Böylelikle siteye gelen herkesin yazıyı görmesi engellenir. Parolayı bilenler içeriği görebilir. Korumalı içerik diyebiliriz.

Özel

Kullanıcıların görebileceği görünürlük modudur. Kullanıcı girişi yapmayanlar, ilgili içeriği göremezler.

Yayımla

Yazdığınız bir yazıyı hemen yayımlayabilir veya ileri ki bir tarihte yayımlanmasını zamanlayabilirsiniz. Böylelikle yazılarımızı bilgisayarın başında olmadan da yayımlayabiliriz.

Biçim

Yazının görünürlük şablonunu temsil eder. Seçilen biçim özelliklerine göre site tarafında farklı görünümlere bürünür. Mesela Galeri biçim formatı seçildiğinde sitede Galeri görünümü çıkar ve içerikleri galeri formatına uygun bir şekilde sunulur.

Kategoriler

Yazıya kategori ekleyebileceğimiz alandır. Farklı türdeki içeriklerimizi kategori tanımlayarak ekleyebiliriz. Eğer bir yazıya kategori atanmamışsa varsayılan olarak Genel kategorisi atanır. WordPress’de eklenen her yazının en az bir tane kategorisi olmak zorundadır. Genel kategorisi kaldırılamaz.

Yeni kategoriler ekleyebilir veya eklenilen kategorilere alt kategoriler tanımlanabilir.

Etiketler

Yazıyı etiketlememiz için kullanılan bölümdür. Yazımızın içinde en çok geçen 3 tane kelime veya kelime guruplarını aralarına virgül koyarak etiketleyebiliriz. Böylelikle etiketler aracılığıyla yazılarımızı kolaylıkla ulaşabiliriz.

Öne Çıkan Görsel

Yazının öne çıkan, bir diğer adıyla kapak görselinin yüklendiği bölümdür. Bu bölüme yüklenen görseller yazının kapağını temsil eder. Temanın içerisinde bir çok yerde bu kapak görseli kullanılır.

Örneğin; Benzer yazılar modülünde yazının görseli olarak bu görsel kullanılır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu