SEO

SEO için En iyi 15 Google Chrome Eklentisi

Bu uzantıların içerisinde o kadar çok SEO temalı uzantı var ki, bunlardan bazılarını öğrenmek için çok fazla uğraşmanıza gerek kalmıyor. Bu uzantıları bir kere kullanmaya başladıktan sonra ne kadar faydalı olduklarını göreceksiniz. Bu yazımızda SEO için en iyi Chrome uzantılarını listeleyeceğiz. Hızlı site analizi için, teknik SEO için, içerik analizi için ve backlink analizi için Chrome eklentileri olmak üzere bu uzantıları dört ana başlık altında inceleyeceğiz.

Hızlı Bir Site İçin Chrome Eklentileri

  • Similarweb; hızlı bir site analizi oluşturmak için kullanılabilecek olan bu eklenti, internet servis sağlayıcıların tıklama akışlarını ve kendi tarayıcısı ile onların müşterilerini analiz eder. Tüm bu analizlerin sonucunda, bir marka hakkında, trafiğin hangi ülkelerden geldiğinden, izleyici demografi bilgilerine, ücretli medyaya ve ne kadar harcadıklarına kadar tüm istatistikleri sunar. Analiz ettiği tüm etkenler SEO açısından önemli etkenler olduğu için kullanımı büyük avantaj sağlamaktadır. Ücretsiz olan bu eklentiden ücretli olarak yararlanmak isterseniz eksiksiz bir istatistiğe ulaşabilirsiniz.
  • Mozbar; bu eklenti yine hızlı bir SEO sitesine genel bir bakış için birçok istatistiği içerir. Site içeriği, teknik SEO, sosyal medya etkileşimi ve geri bağlantıları içeren oldukça geniş bir analiz sunar. Tek dezavantajı sitenin yavaş yüklenmesine neden olabilir. Bunu aşmak için de sadece web sitesi SEO analizi yapılırken etkinleştirilmelidir.
  • Impactana; bu eklenti sosyal medya analizi yapan bir eklentidir. Eklenti sadece içeriğin paylaşımı ile ilgilenmez. İnsanların içerik ile etkileşime girip girmediği ile ilgili sinyaller içerir. Bu eklenti ile bir rakibin içerik kampanyalarının etkinliği analiz edilebilir.

Teknik SEO İçin Chrome Eklentileri

User Agent Switcher; bu eklenti, işletim sistemlerinde ve çeşitli aygıtlarda web sayfalarını göründüğü gibi görüntüleme seçeneği sunar. Özellikle geliştiriciler için çok önemli bir eklenti olmasının yanı sıra SEO analizi yapanlar için de faydalı bir eklentidir.

Scraper; çoğu zaman büyük ölçekli analizler yapmak için web sitelerinden ya da çeşitli sayfalardan veri çekmek gerekir. Bunun için birkaç farklı yol bulunmaktadır. Ancak bu eklenti, bir sayfadaki HTML veri ögelerini dışa aktarmak için XPath sorgu dilini kullanır ve işlemi hızlandırır. Kullanması biraz zor olsa da bir kere alıştıktan sonra teknik SEO analizi sırasında çok fazla zaman kazandırır.

META SEO Inspector; web siteniz üzerindeki meta verileri kontrol edebileceğiniz eklenti META SEO Inspector eklentisidir. Bu eklenti, web siteniz üzerindeki meta verileri görüntülemek isteyen SEO uzmanları için mükemmel bir eklentidir. Ayrıca bu eklenti sayesinde sayfa içeriğinde yer alan ve görüntülenemeyen içerikler kolaylıkla ortaya çıkarılabilir. Eklenti sayesinde meta bilgilerinin uzunluğu ya da kısalığı hakkında kullanıcıları bilgilendirmektedir.

Tag Assistant; bu eklenti, incelenen web sitesine Google etiketlerinin yüklenip yüklenmediğini ve bu etiketlerin çalışıp çalışmadığını gösterir.

Page Load Time; adından da anlaşılacağı üzere sayfanın yüklenme hızını gösteren bir eklentidir. Google kriterlerini karşılamanın yanı sıra sayfaya giren kullanıcılar için de sayfa yükleme hızı önemlidir.

İçerik Analizi İçin Chrome Eklentileri

Page Analyticks; bu eklenti, web sitelerinizi görüntülerken, Google Analyticks üzerinden veri görüntülemesini sağlar. Bu uzantı sayesinde hesaplarınızdaki gerçek zamanlı verileri görüntüleyebilirsiniz. Burada görüntülenen veriler, hemen çıkma oranı, benzersiz sayfa görüntülemeleri ve sayfadaki ortalama sürelerdir.

Keywords Everywhere; SEO alanındaki en önemli ve getirili aktivitelerden biri anahtar kelime araştırmasıdır. Bu eklenti, Google’da aratılan anahtar kelimelerin aranma hacmini direk olarak sonuç sayfasında görmenize yardımcı olur.

Spark Content Optimizer; bu eklentiden geliştiricilerden yazarlara herkes faydalanabilir. İçeriğin hangi başlıkları kapsadığını ve popüler arama sorgularını ne kadar verimli kullandığını değerlendirir.

Backlink Analizi İçin Chrome Eklentileri

Link Research Tools; bu eklenti, kullanıcıların arama yapması sırasında arka bağlantı verilerini bindirir. Eklentinin daha gelişmiş özelliklerinden faydalanabilmek için ücretli hesap gerekmektedir. Ancak, bir sitenin backlink profiline hızlı bir şekilde bakmak için harika bir eklentidir.

LinkMiner; eklenti sayesinde sitedeki bozuk linkler bulunur. Eklentinin etkinleştirilmesi durumunda herhangi bir sayfadaki giden bağlantıları yeşil veya kırmızı renkte vurgulayacaktır. Geliştiricilerle durumun paylaşılması ve bozuk bağlantıların düzeltilmesi için uygun bire eklentidir.

Majestic Baclink Analyzer; bu eklenti herhangi bir sayfaya işaret eden backlinklerin miktarı ve kalitesi hakkında bilgi vermektedir. Backlink analizi yaparken sağlam bir referans noktasıdır. Ancak eklentiden faydalanabilmek için ücretli hesap gerekmektedir.

Buzzmaker; bu eklenti, giriş yapanlar ile etkileşimde bulunmak ve geriye dönük bağlantılar elde etmek için uygun bir eklentidir. Sosyal yardım süreç ini basitleştirmeyi amaçlayan bu eklentinin özelliklerinden faydalanabilmek için ücretli üyelik gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu